Поддържани формати за щампи

Графичните формати файлове са два основни вида - растерни и векторни. Растерни формати са например снимките и bitmap-изображенията (разширения: JPEG, GIF, PNG, BMP). Векторни формати са логата и др. (разширения: EPS, AI, CDR, SVG, PS, WMF).
Изисквания към файловете

Ако желаете да качите растерен файл, трябва да съобразите размера му. За максимално качество на щампата е нужно оригиналната картинка да е максимално голяма. Колкото по-малка е картинката, толкова по-малка става щампата. В никакъв случай не увеличавайте изкуствено размера на растерния файл - това вреди на качеството на щампата.

Ако желаете да качите векторен файл, той трябва да бъде в EPS или SVG формат (само тe се поддържат от Редактора), Това не бива да ви притеснява, тъй като форматите са стандартни и всяка програма за векторна графика (Adobe Illustrator, CorelDraw) дава възможност за конвертиране към тях. Безпроблемно се поддържа прозрачност.
Цветове

Цветовете, които виждате на монитора си, се формират чрез смесване на светлина, докато при печат те се образуват чрез смесване на бои. Затова по-ярките и изкрящи цветове няма как да запазят яркостта си върху тениска, обикновено леко потъмняват. Имайте го предвид като поръчвате щампа с изкрящи цветове, също така е препоръчително да проверявате как ще изглежда картинката в цветови модел CMYK.
Прозрачност

Печатаме изображения, съдържащи прозрачни области (GIF), а дори и щампи с полупрозрачност (PNG alpha transparency).
Съвети

* Ако изображението е лого или някаква фигура, за предпочитане да няма фон (освен ако не е снимка);
* Ако изображението е растерно, в никакъв случай не увеличавайте размера му изкуствено - това вреди на качеството на получената щампа;

Важно

Ако качите изображение с малък размер или лошо качество, то няма как да бъде напечатано качествено. Екипът ни не носи отговорност при такива ситуации.
Професионална помощ

Ако поръчате тениска по ваш дизайн, но желаете качената щампа да бъде допълнително обработена от нашите дизайнери, поръчката ви може да се оскъпи от 0 до 10 лева, в зависимост от сложността на операцията. Това става след допълнителна уговорка по телефона, когато операторите ни се свържат с вас за потвърждение на поръчката.